Geleceğin Meslekleri

Dünya her geçen gün değişmekte. Dünya ile birlikte insanların alışkanlıkları da değişmektedir. Dijital dönüşüm ve küresel endüstri ile birlikte geleceğin meslekleri gün yüzüne çıkmaktadır. Robotik Veterinerlik, Gen Terapistliği, Beyaz Şapkalı Hacker gibi meslek grupları şuan için her ne kadar ütopik gelse de kulaklarımıza, ilerleyen zamanlarda bu meslek grupları rövanşta olacaktır.


İşte Geleceğin Meslekleri

1) Veri Analistliği
Bilgi birikiminin artması bu verilerin analizini gerektirmekte. Anlamlı bilgiler ve veriler çıkarmak için bu meslek mensuplarına ihtiyaç duyulacaktır.

2) Ürün Tasarımcılığı
Her ne kadar bu sektörde robotlar boy gösterse de düşünme ve yaratıcılık insanlarda olduğu sürece bu meslek grubu da geleceğin meslekleri arasında.

3) 3D Üretim Mühendisliği
3 Boyutlu yazıcılar günümüzde her alana girmeye başladı. Peki bu yazıcılar ne kadar yaratıcı olabilir ilerleyen zamanda. Bunu da sağlayacak olan 3D Mühendisleri olacaktır.

4) Robot Teknisyeni
İlerleyen zamanlarda hayatımızın her alanında robotlar olacak. Bu da robotlarla ilgili sorunları ortaya çıkaracak. Onların tamir edilmesinden programlanmasına her alanında Robot teknisyenlerine ihtiyaç olacaktır.

5) Yapay Zeka Eğitmeni
Teknolojinin gelişmesiyle robotlara yapay zekayı öğretecek bireylere ihtiyaç duyulacaktır.

6) İnsan DNA Programlayıcıları
İnsanların DNA'larının yanı sıra her nesnenin kendine has DNA'sını ortaya koyan programlayıcılara ihtiyaç duyulacak.

7) İklim Mühendisi
Ekosistemin bozulması sonucu iklim uzmanlarına ihtiyaç duyulacak ve bu konular üzerinde beyin fırtınaları dönecek. İklim mühendisliği alanı bu sayede doğacak.

8) Drone Pilotu
İnsansız hava araçlarının yaygınlaşması ile ileride taşımacılıkta insansız hava araçları ile hızlı ve güvenli sağlanacak. Bu araçlar her ne kadar insansız olsa da onları kontrol eden bir pilota sahip olmaları gerekmektedir. Bu da Drone Pilotluğu mesleğini doğuracak.

9) Kişisel Gizlilik Danışmanı
Her alanda şifreye sahip olacağız. Evimizden arabamıza ilerleyen zamanda uçağımıza kadar her şeyi güvenli bir şekilde kullanabilmemiz için kişisel gizliliğimizi korumamıza yardımcı olacak uzmanlarla çalışmaya başlayacağız.

10) Organ Üretim Uzmanı
Yeni bir organ üretimi gerçek olacak ve işlevini yitirmeye yakın organlarımızı değiştirmek isteyeceğiz bunun sonucunda bu alanda uzmanlar çoğalacak.



Yorum Gönder

0 Yorumlar