Harika Bir CV Hazırlamak İçin 10 Öneri

CV iş hayatına atılırken sizi en iyi anlatacak ve sizin konuşmaya çekindiğiniz yerlerde sizin diliniz olacak harika bir araçtır. Ve bu aracı ne kadar iyi kullanırsanız o kadar harika bir sonuç elde edip istediğiniz işi kaparsınız. Bunun için sizinde tahmin ettiğiniz gibi o harika CV'yi oluşturmanız gerekmektedir.

Peki harika CV Nasıl Oluşturulur ?
Aslında geçmişiniz ne kadar parlaksa ve kendinizi ne kadar iyi yetiştirdiyseniz o kadar harika bir CV'ye sahip olursunuz. Ama sadece harika bir geçmiş harika bir CV anlamına tabi ki de gelmez. İşte bu yüzden size sunacağım on adet öneriyi dikkatlice okuyun ve harika bir CV hazırlayın kendinize.

CV Örneklerini incelemek için CV Örnekleri sayfamızı ziyaret edin. Boş cv örneklerini bilgisayarınıza indirmek için Boş CV Örnekleri 2018 adlı yazımızı okumanızı tavsiye ederim.

1) CV Bölümlerinizi Belirleyin
CV de başlık bölümlerinizi belirleyin. Gereksizlerden uzak durun. Örneğin yabancıl dil bilginiz yok. Yabancı diller adlı bir başlık açıp altını boş bırakmak sizce de saçma değil mi ?

2) Görsel bir CV Hazırlayın
Okunaklı ve anlaşılır bir dille yazılmış bir CV Hazırlayın.

3) Kısa ve Öz Olsun
Sayfalarca oku oku bitmeyen bir CV son derece sıkıcıdır. Tek sayfayı geçmemeye çalışın.

4) Başvurduğunuz işe göre yetenekleriniz yazın!
Size farklılık yaratan şeylerden bahsedin. Kendinizi tanımlayan yeteneklerinizi aktarın.

5) Her iş Farklı CV
Her başvuruda farklı bir CV deneyin.

6) Referanslarınızı Belirtin
İyi referanslar edinin ve bunları yazmayı unutmayın.

7) İletişim Bilgileriniz Güncel Olsun
Mutlaka telefon numaranızı yazın. E-mail adresiniz gençliğinizde kullandığınız Crazyboy gibi ergenlik içeren maillerden olmamasına dikkat edin. En iyi mail adresi ad soyad il plaka kodu @ uzantılı kom şekilde olanlardır.

8) Ters Kronolojik Sıra Kullanın
Verdiğiniz içerikleri ters kronolojik sıra ile sıralayın. En son bitirdiğiniz okulu en üste yazmalısınız. Yada en son çalıştığınız iş yerini en üstte belirtmelisiniz.

9) Vesikalık Resim
CV de mutlaka olması gereken şeylerden biridir resim. Tabi bu resim öz çekimli bir resim olmamalıdır. Prezentabl çekilmiş bir resim ekleyin öz geçmişinizin sağ üst bölümüne.

10) Ön Yazı Ekleyin
Başvuru yaptığınız şirkete o işi ne kadar istediğinizi ve o işe sizi aldıklarında onlara sağlayacağınız katkılardan oluşan bir ön yazınız olsun.


Bu adımların hepsine uyduktan sonra harika bir CV'ye sahip olacaksınız. İş Hayatınızda Başarılar Dileriz...

Yorum Gönder

0 Yorumlar