En İlginç Meslekler

Mezun olduktan sonra iş arama merasimi başlar herkeste. Hatta mezun olanlar şanslıdır. Bazen insan mezuniyet dahi göremeden okul bitirmeden iş hayatına atılmak zorunda kalır.
Listemizde birbirinden ilginç meslekler var. Ülkemizde bu meslekler tam olarak olmasa da keşke olsun diyeceklerimiz olacak aralarında.
İlginç mesleklere sırasıyla bakıp inceleyelim.

1) Evcil Hayvan Mamaları Test Edicisi

Mide bulandırıcı gelebilir size ama böyle bir meslek var. Mama kabından yedikleri besinin değerlerini raporunu tutarlar. Ülkemizde olmasa bazı mama üreten ülkelerde bu pozisyonda çalışan kişiler mevcut.

2) Profesyonel Koltuk Altı Koklayıcıları
Şaka gibi gelebilir size evet ama alttaki resim bir çalışma ortamından.

Bu mide bulandırıcı işin ehli kişiler kendilerine deodorant firmalarında iş buluyorlar. Deodorant firmaları ürettikleri ürünleri bu şekilde test ettiriyorlar.

3) İticiler (Oshiya) 
İsminden bu ne dediğinizi duyar gibiyim. Bu meslek dalı Çin, Japonya gibi nüfus yoğunluğu fazla olan ülkelerde profesyonel olarak yapılan işlerden biri. Görevleri trenlerin maksimum kapasite ile seyahat etmesi için dışarıda kalanları içeriye ittirmek.

4) İdrar Üreticiler
Bu sektörde çalışanlar geyiklerden idrar topluyorlar. Diğer ilginç mesleklere göre bunların maaşı gayet iyi. Sektörde ki bilgilere göre bir geyik idrarından 300 bin dolar kazanıyorlar.

İlginç meslekler serimizde ki diğer makaleleri okumak isterseniz Dünyada ki En İlginç Meslekler adlı makalemizi tavsiye ederiz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar