Yeni Mezun CV Örnekleri 2020 yılı Mezunları için

Yeni mezun arkadaşlar iş arama yoluna girdiklerinde ilk yapmaları gereken kendilerine güzel bir CV hazırlamaktır. Bunun için de Online CV Hazırlama sitelerinden yardım alabilirsiniz.




CV Hazırlarken yeni mezun olmanız ve yeni bir işe atılmak için bunu hazırlamak zorunda olmanız evet can sıkıcıdır. Ama bunu kolay ve basit yoldan çözmeniz için size uygun bir şablon bularak rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Sizin için bir kaç şablon paylaşacağım. Bu şablonları bilgisayarınıza indirerek word programında kendinize uygun şekilde düzenleyin.

Türkçe CV Örneği için alttaki linki kullanarak CV Şablonunu indirin.

CV Özgeçmiş Şablonunu İndir 2020 

İngilice CV Örneği için alttaki linki kullanabilirsiniz.



CV Örneği Şablonunu İndir

Üst bölümde yer alan linki kullanarak şablonu bilgisayarınıza indirin.

CV'mizin üst bölümüne CV ya da Öz geçmiş gibi büyük harfle bir başlık atmayın. Bu en çok yapılan hataların başında geliyor.

 Dip Not:     CV hazırlanırken yapılan bir çok hatadan kurtulmak için CV Hazırlarken Dikkat Edilmesi Gereken Püf Noktalar adlı yazımı okuyarak daha iyi bir CV'ye sahip olabilirsiniz.   




Örnek Yeni Mezun CVmizde üst kısıma adımızı soy adımızı yazıyoruz.

Kişisel Bilgiler

Bu alanda kendimizi iş verene kısa bir tanıtım yapmamız istenmektedir. Genel bilgiler yer almaktadır. Bu bölümleri doğru doldurduğumuzdan emin olalım.  Cinsiyet, Doğum tarihimiz, Medeniz durumumuz, Sürücü belgelerimiz, Askerlik durumuzu yazmalıyız.

İletişim Bilgileri

Bu bölümde bizimle iletişime nasıl geçebileceklerine dair bilgiler yer alır. Burası da çok önemlidir. Doğru telefon numarası, mail adresi gibi bilgileri yazmalısınız. Çünkü size online mülakat yapacaklarında mail ile iletişime geçeceklerdir. Arayıp konuşmak istediklerinde telefon ile size geri dönüş sağlayacaklardır.

Kariyer Hedefi

Bu kısım sizin o işi ne kadar istediğinizi anlatmanıza olanak sağlayacak bölümdür. Bu bölümde kısa net ve etkileyici bir hedef belirtmelisiniz. Çok mu karmaşık geldi. Diğer bir seçenekte bu bölümü CV'nizden çıkarın.


Resim

CV'nizde mutlaka presentabl bir resim olmalı. Kravatlı, takım elbiseli, yüz hatlarınızın gözüktüğü bir resim seçmelisiniz. Selfie dediğimiz ön çekim resimleri koymayın lütfen.


Eğitim Bilgileri

Bu bölüm kısa ve net olmalıdır. En son bitirdiğiniz okul en üstte yer almalıdır. Başlangıç yılınız ve bitiş yılınız sonrasında okulun adı,  varsa bölümünüzü yazmalısınız.


İş Tecrübeleri

Bu bölüm Yeni mezun arkadaşlar için en sıkıntılı bölümdür. Bu bölüme staj bilgilerinizi yazabilirsiniz. Başlangıç bitiş tarihleri ve stajınızı yaptığınız firmaya ait bilgileri yazmalısınız. Staj yapmadıysanız yazacak bir şeyiniz yok ise de bu bölümü CV'den çıkarın.


Kurs ve Sertifika Bilgileri

Bu bölüme Üniversite de katıldığınız kurs ve seminierleri yazabilirsiniz. Yazarken dikkat etmeniz gerekn ise en son katıldığınız kursu en üstte ve bu hiyerarşiyi takip ederek yazmalısınız. Kursun tarihini, Sonrasında da Kursun adını yazın.

Bilgisayar Bilgisi

Bilgisayar da aktif olarak kullandığınız programları bu bölüme yazmalısınız.

Yabancı Dil Bilgileri

Kullandığınız bildiğiniz yabancı dillerinizi seviyesi ile bu bölümde belirtmelisiniz. Örneğin İngilizce Konuşma iyi Yazma Orta Anlama İyi gibi.

Hobiler

Yapmaktan hoşlandığınız hobileri bu bölüme yazın. Çok fazla abartmayın ama. Beş tane yazsanız yeterli.

Dernek ve Kulüp Üyelikleri

Bu bölümü isterseniz çıkarabilirsiniz. Ama katıldığınız sosyal sorumluluk projeleri yapan kulup ve dernekler var ise yazmanız da fayda var.

Referanslar

Bu bölüme size referans olan kişileri ve iletişim bilgilerini yazmalısınız.





Yorum Gönder

0 Yorumlar