Mülakatta En Çok Sorulan Üç Soru

Üniversite hayatımız bittikten sonra iş arama telaşımız başlar. Bunun için bir çok firma ve sektöre internet üzerinden başvuru yapmalıyız.
Başvurunuza göre firmalar sizi değerlendirecektir.
Sizinle daha önceden çalışmayan firmaların ilk baktıkları şey CV niz olacaktır. Etkileyici bir cv hazırlamak için CV Örnekleri sitemiz size yol gösterecektir bu konuda.

CV'nizi hazırladınız firmaya gönderdiniz. Sonrasında firma sizinle yüz yüze görüşüp sizi daha yakından tanımak isteyecektir.
Sonuçta sizinle çalışmak isteyen bir şirket sizi tanımalı ve sizi ona göre seçip bünyesine öyle katmak zorundadır.
Hiç bir firma tanımadan araştırmadan şirketine yeni personel almaz. Hele ki günümüzde mezun sayısı fazla ve iş arayan sayısı hat safhada olduğu sürece, tüm firmalar seçici olamaya devam edecektir.

Mülakata çağrıldınız. Evet bu bir başarı. Sonuçta hazırladığınız CV sizi diğerlerinden ön plana çıkardığının bir göstergesidir bu.
Size sorulması garanti olan üç soru!


1) Niye bu mesleği seçtiniz ?
Mesleğinizi sevip sevmediğinizi anlamanın en güzel yolu. Yok puanım buna yetti başka bir meslek istiyorsum ama YGS LYS ÖSS sınavından puanı düşük alınca bu mesleğe yöneldim gibi cevaplar verirseniz bilinki elendiniz geçmiş olsun.
Mesleğini severek yapmayan kişi işinde de başarılı olamaz!!!

2) Başka firma değilde niye bizi tercih ettiniz ?
Mülakata gitmeden önce başvuru yaptığınız şirket hakkında bilgiler toplayın. En iyi ihtimal web sitelerine girip şirketin dünden bugüne neler yaptığı hangi sektörlerde daha ön planda olduğunu inceleyin. Şirketi tercih etme sebebi yaratın kendinizde.

3) Dileyim ki işi aldınız ne zaman çalışmaya başlayabilirsiniz ?
Bu soruya tereddütlü cevap vermeyin hemen işe başlarım demeniz sizin için avantaj olacaktır. Firmalar zaten aradıkları elemanlardan hemen yararlanmaya başlamak isterler. Bu soruya üç gün beş gün sonra diye cevap yerine siz ne zaman isterseniz diye cevap verirseniz o işi gerçekten kapmış olursunuz !

Yorum Gönder

0 Yorumlar