1) CV Üst Bölüm
Üst bölümü başlık gibi ele alabiliriz. Alttaki resimde görüldüğü gibi üst bölüm kişinin isim soy isminin, prezantabl resminin, kişisel bilgilerinin, adres bilgilerinin, telefon numarası ve e-mail bilgilerinin yer aldığı bölümdür.
Bu bölümde dikkat etmeniz gereken bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmalısınız. Telefon numaranızı doğru vermelisiniz. E-mail adresinin ciddi olmalı. Örneğin: adsoyad@hotmail.com ile cilgincocuk@hotmail.com arasında ciddiyet farklı vardır. Artık iş hayatına girdinin eskilerden ve çocukluktan kalma alışkanlıklarınızı değiştirmelisiniz.
2) Gelişme Bölümü
Bu bölüm diğer bölümlere göre daha ayrıntıya ineceğiniz bölümdür. Nerede? Ne zaman? Hangi Pozisyonda? Nasıl? Sorularını ters kronojiyle cevaplamalısınız. Bu bölümde Eğitim Bilgilerinize, Şimdiye kadar ki İş Tecrübelerinize, Sertifika Seminer ve Kurslarınıza, Yetkinlikleriniz, Yabancıl Dil ve Burslar Projelerinizin bulunduğu bölümdür. Diğer bölümlerde olduğu gibi bu bölümde de gerçek bilgileriniz eksiksiz olduğu gibi doldurmalısınız. Örneğin hiç bir kursa, sertifikaya ve eğitime katılmadıysanız o bölümün bol orada durmasının bir anlamı yoktur. Ya da hiç bir burs ve projeniz olmaya bilir. O bölümü de kaldırmanız doğru olacaktır. CV İndirmek için tıklayın.
Okunaklı ve bilgisayar ortamında hazırlamış bir cv her zaman daha profesyonel gözükecektir.
3) CV Alt Bölüm
Üst ve Gelişme bölümünde ne kadar dikkatli bir cv hazırladıysak son bölümde de yine aynı dikkat ile cv oluşturmalıyız. Öncelikle alt bölümde yer alması gerekenleri sıralayayım. En önemli başlıklardan olan referanslar bölümü bu bölümde yer almalıdır. Referans verirken en önemli unsurlardan biri başvurduğunuz pozisyonla ilgili referans vermek olmalıdır. Örneğin Tekstil mühendisliği alanında bir işe başvuru yaptınız. Tekstille hiç alakası olmayan bir kişinin referanslarda yer alması size pek bir fayda sağlamayabilir. Onun yerine daha önceden tekstil alanında staj yaptığınız bir proje müdürünüz ya da sizinle ilgilenen sıradan bir tekstil mühendisinin size referans olması cv'nize daha çok değer katacaktır. Referansta bir diğer unsur ve yanlış yapılan şey ise referans verilen kişilerin sadece ad soyad bilgilerinin yazılması iletişim bilgilerinin verilmemesidir. CV'yi inceleyen bir kişinin böyle verilmiş bir referansı dikkate almayacağı apaçık ortadadır. Çünkü referansınıza ulaşıp sizinle ilgili bilgi alacağı bir telefon numarası olmayınca referans bölümünde bir den fazla profesör ismi yazsada hepsi boşa kürek çekmektir.
Referans dışında bu bölüme diğer bilgilerinizi ekleyebilirsiniz. Örneğin Sigara Alkol kullamınız ya da hobileriniz gibi.
Üstteki CV Hazırlama resmin de olduğu gibi CV hazırlarken son bölümde referanslar ve diğer diye iki başlıkla irdelenmiş öz geçmişin son cümleleri.
Burada dikkat etmemiz gereken bir unsur daha cv'yi gereksiz yere uzatmaktır. Mümkün olduğunca gereksiz bilgilerden kaçınmalısınız. Unutmayın çok uzun CV'ye sahip olan değil, Kısa ama içi dolu CV'ye sahip olan her zaman işi kapar!!!
İş Hayatınızda Başarılar Dileriz!!!
CV-Ornekleri.Com
0 Yorumlar