Sermayeye İhtiyaç Duymadan İş Kurma

Her insan kendi kafasında bir gün kendi işini kurma hayali ile çalışır. Bunun için yeterli bir sermayeniz fikriniz ve motivasyonunuz olmayabilir. Ama tabi en önemlisi sermaye. Para olmadan nasıl iş kurarız bu konuda ki iş fikirlerinden bahsedeceğim.

Sermayeye İhtiyaç Duyulmadan Kurulacak Bazı İş Kolları

1) Yaratıcı İşler
Bu iş kolunda sermayeye ihtiyacınız çok cüzi bir seviyededir. Resim, heykel, tasarım, müzik veya buna benzer dallarla ilgileniyorsanız bunu paraya çevirebilirsiniz. Bu hobi dallarından herhangi biriyle ilgilenmek ve bundan para kazanmak için sadece o hobi dalına ait araç ve gereci satın alacak kadar paranız olmalı. Söz konusu ürün ya da eser için gerekli sanat malzemelerinin maliyeti yeterince pahalı olmayacaktır. Bu hobi alanınızla ilgili özel dersler vererek ya da herhangi birine para karşılığı bildiklerinizi aktararak hobileriniz ile gelir elde edebilirsiniz.


2) Ev İşleri
Bu grupta ki işlerde sermayeye ihtiyaç duyulmayan işlerdendir. Bunların arasında Evde bakım hizmetleri, ev temizlik işlemleri, bebek bakıcılığı, apartman yöneticiliği, pasta kurabiye  börek pişiriciliği, sabun ve nikah şekeri yapımı gibi evden yapabileceğiniz işler girer. CV Hazırlama
Bunların yanında blog açarak deneyimlerinizi paylaşarak para kazanabilirsiniz.

3) Tamir Bakım Onarım İşleri
Her hangi bir elektronik ürünlerde yada yapı ürünlerinde basit tamir onarım işlerinden para kazanabilirsiniz. Boya yaparak, yük taşıyarak para kazanabilirsiniz.

4) Mikro Girişimcilik 
Herhangi bir konu hakkında bir fikriniz varsa küçük destekler alarak hayata geçirebilirsiniz.

5) Danışmanlık
Herhangi bir konuda fikirlerinize güveniyorsanız danışmanlık hizmetleri yürütebilirsiniz. Emlak konusun da danışmanlık yapabilirsiniz.

Diğer meslekler hakkında bilgi almak için Meslekler adlı kategorimizi incelemenizi öneririz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar