Etkili CV Nasıl Hazırlanır ?

Etkili CV hazırlamak sizi ilk defa tanıyan insanlar için önemlidir. Sonuçta başvuru yaptığınız yerler sizi daha önceden tanıyan yerler değil. İlk olarak sizi CV'nize bakarak tanıyacaklar. Etkili bir CV ile iş başvurularında diğer rakiplerinizden bir sıfır önde başlarsınız görüşmelere.



Etkili Bir CV İçin Dikkat Etmeniz Gerekenler
Başlıklar altında daha iyi inceleyeceğimizi düşünüyorum. Tek tek irdelemeye başlayalım.
1) CV Dış Görünüm
İyi okunabilir, Temiz bir kağıt üzerinde hazırlanmış ve iyi organize edilmiş olmalıdır.
2) Yazı Tipi
CV de kullanacağınız yazı tipini iyi seçmelisiniz. CV'nin bütününde okunaklı, tek bir yazı tipiyle yazılmış örneğin Times News Roman ya da Arial, Caribri gibi fontlar kullanışlıdır. 10 ya da 12 punto daha iyi bir görünüm sağlar.
3) CV Uzunluğu
CV'niz ne çok uzun olup gereksiz bilgiler yer almalı, ne de çok kısa olup yeterli olmamalıdır. Sizi karşıdakine özetleyen nitelikte mümkün olduğunca ön yazılı ve tek sayfa olmalıdır.
4) Başlıklar
CV de başlıklar çok önemlidir. Önemli başlıklardan daha az önemliye doğru gidilmelidir. VE her başlığın altındaki bilgiler ters kronolojiye sahip olmalıdır.
Örneğin Eğitim Bilgileri adlı başlığın altında ilk yazacak olan en son öğrenin görülen yer olmalıdır. Sonrasında en son öğrenim görülen yerden önceki yer yazılmalıdır.

Daha fazlası için CV örneklerini inceleyebilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar